logo-darkblue

WIE IS SMOKEZILLA?!

Opgelet! Er sluipt een gruwelijk sigarettenmonster rond in je favoriete content en videospel! Als deze smerige, stinkende reus jou te pakken krijgt, zijn de gevolgen groot … en misschien zelfs dodelijk.

Want net als sigaretten is Smokezilla gemaakt van stinkende stoffen en chemische brol, die je lelijk maken en je gezondheid verpesten. Zijn krachten zijn enorm sterk en je geraakt niet zomaar van hem af! Daarom zeggen wij RIP tegen roken en gaan we de strijd aan tegen Smokezilla en de sigaret!

Klik op de vakjes en ontdek het monster:

SMOKEZILLA: HUID

Heb je al gezien dat de huid van Smokezilla bedekt is met donkere vlekken? Dit komt door het metaal arsenicum. Wanneer je te veel van deze giftige stof in je lichaam hebt, krijg je donkere vlekken op je huid. Arsenicum zit niet alleen in sigaretten, het wordt ook gebruikt in rattenvergif. Ieuw!

In het sigarettenmonster zit ook nicotine, net zoals in sigaretten. Nicotine maakt de bloedvaten nauwer, waardoor er minder zuurstof en belangrijke voedingstoffen vervoerd kunnen worden door het lichaam. Dit maakt de huid van het monster grauw en bleek. Daarnaast is nicotine enorm verslavend. Wist je dat nicotine ook een vergiftiging kan veroorzaken als je er te veel van in je lichaam krijgt?

Loop niet tegen Smokezilla aan, dat is de snelste manier om zelf je gezondheid kwijt te raken!

SMOKEZILLA: GLOED

Wow, het monster gloeit! Pas op voor deze blauwgroene stralen, want als ze je raken, gaat je gezondheid pijlsnel naar beneden! Dat komt door de radioactieve stof polonium, die ook in sigaretten zit. Radioactieve stoffen zijn kankerverwekkend. Als je heel veel polonium binnenkrijgt, word je echt vergiftigd. En valt je haar ook uit.

Wanneer Smokezilla genoeg schade heeft genomen, doet hij zijn superaanval! Help je teamgenoot dan snel overeind!

SMOKEZILLA: VOETEN

Vind jij voeten vies? Dan vind je de voeten van Smokezilla zeker en vast afschuwelijk! Want ze zijn gemaakt van donkere, kleverige teer, een stof die ook in sigarettenrook zit. Teer zet zich neer in de longen en is een van de belangrijkste oorzaken van kanker.

Vecht jij tegen Smokezilla in Fortnite? Zorg dan dat je niet vast blijft zitten in de donkere teer van zijn voeten. Want die zijn zo plakkerig dat je niet meer verder kan bewegen. Net zoals sigaretten je conditie verpesten!

Pas op als Smokezilla zijn voeten stampt, de stoffen die hij dan rond zich loslaat doen veel schade!

SMOKEZILLA: HANDEN

Aan het uiteinde van zijn handen heeft Smokezilla brandende sigarettenvingers, die hij zelf kan aansteken. Net zoals in sigaretten, zit er namelijk butaan in het lichaam van het sigarettenmonster.  Deze stof zit ook in aanstekervloeistof en is heel schadelijk voor je gezondheid!

Let tijdens het gevecht in Fortnite goed op, want Smokezilla kan je aanvallen met zijn brandende vingers! Ontwijk ook zeker de rook die uit de sigaretten komt, want die kan je ogen aantasten en ervoor zorgen dat je een hele tijd niet meer goed ziet.

Blijf ver weg van Smokezilla, anders slaat hij je met zijn sigarettenvingers!

SMOKEZILLA: BUIK

Wie rookt, verliest heel wat geld aan het kopen van sigaretten. Daarom kan het sigarettenmonster met zijn magnetische buik jouw geld aantrekken en stelen.

Hoe? In zijn smerige buik zit nikkel, het metaal waarvan magneten gemaakt worden. Deze stof zit namelijk ook in sigaretten. Houd je geld dus goed vast, of Smokezilla gaat ermee vandoor!

Zorg ervoor dat je altijd gezond blijft, zodat een verrassingsaanval je niet gelijk uitschakelt!

SMOKEZILLA: LONGEN

Heb je al eens goed tussen de ribben van Smokezilla gekeken? Door de teer in sigarettenrook kleuren zijn longen volledig zwart! Net zoals de longen van iemand die lang rookt. Smerig!

Pas op als Smokezilla zijn handen samen zet, dan gaat hij een aanval op je afvuren!

SMOKEZILLA: OGEN

Wist jij dat heel wat schadelijke stoffen in sigaretten je ogen kunnen irriteren? Denk maar aan fenol, ammoniak en stikstofoxide. Hierdoor heb je meer kans op ernstige oogziektes, zoals cataract. Dit zie je ook in de witte, glazige ogen van het monster!

Smokezilla zoekt altijd de dichtstbijzijnde persoon om aan te vallen, ren weg om zijn aandacht kwijt te raken!

SMOKEZILLA: MOND

Een parelwitte glimlach, die heeft Smokezilla niet. In tegendeel! In de mond van dit vieze sigarettenmonster zit een rij vol smerige, gele tanden. Dat komt door de nicotine en teer in sigaretten. Deze schadelijke stoffen beschadigen je tanden en zorgen voor die vieze, gele kleur.

Ontwijk rook dat Smokezilla naar je toe blaast om minder schade te nemen!

SMOKEZILLA: RAT

Wat zit er zowel in sigarettenrook als in riolen? Methaan! Methaan is een broeikasgas en zorgt dus mee voor de opwarming van het klimaat. En die superschadelijke stof zit dus ook in sigaretten … RIP! Smokezilla heeft daarom steeds een vieze rioolbewoner op zijn schouders: Morris, de rat.